Mi is az a pin?

A pinek gyönyörű szép tűzzománc kitűzők. Minden évben egy bizonyos pin kampány formájában szoktuk őket elkészíttetni. A pin kampány egy előrendelési forma. Mivel a pineket nagy mennyiségben, magas áron tudjuk csak elkészíteni, ezért egy-egy kampányt szoktunk indítani a legyártásuk előtt. A kampány alatt le tudtok csapni az új mintákra már akkor, amikor még nincsenek is készleten. Így elsőkörben tudjuk, hogy melyik mintákra lesz jobban igény, melyikkel nem érdemes foglalkozni és meglesz a tőke az elkészítésükhöz, amit amúgy nem tudnánk megengedni magunknak. Tehát igazából a segítségetek nélkül nem lennének pin kollekciók! <3 Most már a hatodik éve gyűröm ezeknek a készítését, úgyhogy itt az ideje, hogy beavassalak titeket a pin gyártás titkaiba is. :O 

        

Hogyan készülnek a pinek?

Elsőkörben elkészül a design, ami korántsem egy egyszerű feladat. Én úgy mondanám, hogy viszonylag a lassabb, pepecselősebb, százszor újrarajzolós típusú ember vagyok, na ilyenkor erre nincs idő. Főleg idén, amikor másfél hónap alatt kellett 5 mintát rajzolnom... Ki is fulladtam rendesen! A rajznál nagyon figyelni kell arra, hogy mi lesz belőle később. Másképp kell rajzolni pólóra, hímzőmintának vagy jelen esetben pinnek.

A kész mintából CNC dombornyomó géppel öntőformát készítenek. Minden mintához két forma szükséges,  a minta elejéhez és hátához is külön-külön egy. Emellett a minta köralakját is külön formában elkészítik ez segít a megfelelő forma kialakításához. Egy nagy tábla vasból  kisebb darabokat vágnak és ezeket helyezik a formákkal együtt egy présgép felületére. Először rápréselik a mintát, később a körvonal forma alapján méretre vágják. A szélekről a sorját lecsiszolják, hogy finomak és simák legyenek. A mintázott, formára vágott fémlapok hátára ráforrasztják a pintűket, amikkel később a ruházatra, táskára lehet rögzíteni őket. 

Itt még nem áll meg a folyamat, szinte el sem kezdődött! Ezekután kapják meg a pinek a kívánt alapszíneket, ami lehet arany, ezüst, fém színű, de holografikus is. Ilyenkor előkezelik a felületüket, majd galvanizációs folyamatokon átesve kapják meg a végső csillogó formájukat. Utolsó lépésként jön a festés! Minden egyes kis részt kitöltik a megfelelő színnel és utána sütőben kiégetik. A festést vegyesen kézzel és gépifestési módszerrel oldják meg. Utána következik a csiszolás és láss csodát elkészültek a pinek!

Az idei pin kampányunk tematikája az Állatok vs. Fóbiák! Szinte már elkészültünk az összes mintával, de még nagyon sok minden hátra van, így a pin kampány kezdő dátumát Március 11., Hétfőre pozícionáljuk. Ilyenkor mindig nagyon izgulok, hogy tetszenek e nektek az új minták és lesz e elég résztvevő a kampányban, még akkor is, ha már 5! sikeres kampányon túl vagyunk... Ilyenkor olcsóbban juthattok a pinekhez, mint később a shopba vagy a vásárokon és rengeteg plusz izgalmas dologra tudtok lecsapni, nem beszélve a tudatról, hogy nélkületek nem jöhettek volna létre a pinek! Remélem felkeltette az érdeklődéseteket az új pin kollekció és találkozunk a kampány indulásakor! <3